Ortak Zorunlu Dersler Online Sınav Hk.

Ortak Zorunlu Dersler Online Ara Sınavlar (Vizeler) Hakkında Genel Bilgiler

• Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esasların 12. maddesinin 3. bendinde “Gözetimsiz yapılan ölçme değerlendirme etkinliklerinin genel başarıya etkisi, uzaktan öğretimde % 20’den fazla olamaz.” ibaresi yer almaktadır. Belirtilen maddeye göre internet aracılığı ile yapılacak ara sınavların (vize) genel başarıya etkisi % 20 olacaktır. Üniversitemiz dersliklerinde yapılacak final sınavlarının genel başarıya etkisi ise % 80 olacaktır.
  • Ara sınava sınav süresi boyunca sadece 1 defa giriş yapılabilmektedir. Herhangi bir nedenden dolayı çıkış yapılması durumunda tekrar sınava giriş yapılamayacaktır.
  • Ara sınavlarda, sınavın Öğrenci Sınava Giriş Broşüründe yer alan yönergelere göre başlatılması ve sonlandırılması tamamen öğrencinin sorumluluğundadır. Ara sınav başlatıldıktan sonra yaşanılacak internet kesintisi, elektrik kesintisi, yanlışlıkla bilgisayarın kapatılması yada sistemden çıkış yapılması gibi yaşanılacak tüm durumlardan öğrenci sorumludur.
  • Ara sınava giriş belirtilen saat itibari ile başlayacaktır. Ara sınav süreleri her ders için farklı olabilir

OYS Sisteme Giriş Broşürü

OYS Mobil Giriş Broşürü

Sınava Giriş Broşürü

NOT: Ortak zorunlu derslerle ilgili sisteme (oys.ebyu.edu.tr) Deneme Sınavı yüklenmiştir. Deneme sınavı sadece bilgi amaçlıdır. Hiçbir şekilde kanunu geçerliliği ve sınavlara etkisi yoktur.

Ortak Zorunlu Dersler Ara Sınavları Hk. ÖNEMLİ!

Üniversitemiz Senato’sunun 04.12.2018 tarih ve 13/06 sayılı kararına göre Ortak zorunlu dersler ara sınavları Öğretim Yönetim Sistemi (OYS) aracılığı ile online olarak yapılacaktır. Bu nedenle ortak zorunlu dersler 10.04.2019 tarihinden önce sisteme (oys.erzincan.edu.tr veya oys.ebyu.edu.tr ) giriş yapmanız gerekmektedir.

''Sistemde kaydınız bulunamamaktadır'' uyarısını alıyorsanız öncelikle Biriminizde ki uzaktan eğitim birim koordinatörünüze başvurmanız gerekmektedir. Aksi taktirde 10.04.2019 tarihinden sonra sisteme giriş yapamayan öğrencilerimiz ortak zorunlu dersler ara sınavına giremeyecektir

Ortak Dersler Genel Bilgilendirme

Sisteme Nasıl Giriş Yapılır

Sisteme giriş yapabilmek için gerekli yönlendirmelere

Sisteme ilk kez giriş yapacaklar için;

Kullanıcı Adı : Öğrenci Otomasyonu (ubs.erzincan.edu.tr) Kullanıcı Adı
Şifre              : Öğrenci Otomasyonu (ubs.erzincan.edu.tr) Giriş Şifresi

Sistemi kullanmaya başladıktan sonra öğrenmek için;

Kullanıcı adı              : Kullanıcı adı hiçbir şekilde değiştirilemez.

Şifre                         : Şifreniz öğrenci otomasyonu(ubs.erzincan.edu.tr) adresinde değişiklik yapmanız durumunda otomatik olarak değişecektir.

Program koordinatörü listesi ( http://uzem.erzincan.edu.tr/index.php/anasayfa/duyurular/299-ortak-dersler-koordinator-listesi )

Sistem Nasıl Kullanılır

Sisteme giriş yapabilmek ve sistemi kullanabilmek için gerekli yönlendirmelere http://uzem.erzincan.edu.tr/index.php/linkler/317-ogrenci-oys-kilavuz linkinden ulaşabilirsiniz.

Sisteme Girişte Sorun Yaşanırsa Ne Yapılmadır

Kayıtlı olduğunuz birimlerde (fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu) görevlendirilmiş program koordinatörüne sorunu bildirmelisiniz.

Devam Zorunluluğu

Uzaktan Eğitim Ortak Zorunlu Dersler programı kapsamında yapılacak (Yabancı Dil-I, Türk Dili-I, A.İ.İ.T-I) canlı (sanal) derslere katılım zorunluluğu yoktur.  Öğretim üyeleri tarafından yapılacak derslere ister ders saatinde ister daha sonra istediğiniz bir zaman diliminde katılabilirsiniz.

2018-2019 Kullanıcı Giriş Bilgileri

Sisteme ilk kez giriş yapacaklar için;

Uzaktan Eğitim Yönetim sistemine ( oys.ezincan.edu.tr ) giriş yapılmalıdır.

Kullanıcı Adı : Öğrenci Otomasyonu (ubs.erzincan.edu.tr) Kullanıcı Adı
Şifre              : Öğrenci Otomasyonu (ubs.erzincan.edu.tr) Giriş Şifresi

ÖNEMLİ: Sisteme kullanıcı eklemeleri Merkezimiz tarafından 15.02.2019 tarihine kadar yapılacağından, sisteme bu tarihten sonra giremeyenlerin kendi öğrenci işleri birimine başvurmaları gerekmektedir.

( Öğrencinin sisteme eklenmesi için kayıt yapmasına gerek yoktur. )

Sistemi kullanmaya başladıktan sonra öğrenmek için;

Kullanıcı adı              : Kullanıcı adı hiçbir şekilde değiştirilemez.

ÖĞRENCİ GÖRSEL KULLANIM KLAVUZU ( OYS KULLANIM KLAVUZU )

Android ve IOS Apple Cihazlarda Perculus Uygulaması Hk.

Android ve IOS Apple Uyumlu Cihazlarda oys.erzincan.edu.tr adresinde sanal sınıf dersi başlatılırken öncelikle normal internet tarayıcısından Uzaktan Eğitim Sistemi açılır ve sanal sınıf bölümünden "Derse katılabilirsiniz." linkine tıklanılır. İnternet tarayısının  Play Store yada AppStore'a yönlendirmesiyle Perulus uygulaması kurulumu tamamlanır. Kurulum tamamlandıktan sonra perculus uygulaması kapatılır ve tekrar internet tarayıcısında sanal sınıf bölümü açılarak tekrar "Derse katılabilirsiniz." linkine tıklanılır ve tarayıcı perculus uygulamasını açıp herhangi giriş bilgisi ve Erişim Kodu istemeden derse katılabilmenizi sağlayacaktır. Özetle Perculus aracılığı ile derse katılırken Erişim Kodu gibi bilgileri girmeden derse katılabilmek için normal internet tarayıcınızdan oys.erzincan.edu.tr adresi açılmalı ve buradan derse katılım gereçekleştirilmelidir. Perculus uygulamasını çalıştırıp derse katılmak isteyen arkadaşlar erişim kodu gibi bilgilerle karşılşacak ve derse katılamayacaktır.

Önemli: Perculus uygulaması ile sadece canlı yapılan sanal sınıf derslerine katılım gerçekleştirlmektedir. Oturum süresi geçmiş kayıtlı derslerin videoları izlenememektedir.

Canlı ve Geçmiş derslerin tamamını izleyebilmek için;

http://uzem.erzincan.edu.tr/index.php/linkler/315-android-rehberi  (Android)

http://uzem.erzincan.edu.tr/index.php/linkler/314-ios-rehberi  (IOS Apple)