Öğrenci Sınava Giriş Broşürü ve Sınav Hakkında Bilgiler

Öğrenci Sınava Giriş Broşürü İçin Tıklayınız.

Arasınavlar (Vizeler) Hakkında Genel Bilgiler

• Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar'ın 12. maddesinin 3. bendinde "Gözetimsiz yapılan ölçme değerlendirme etkinliklerinin genel başarıya etkisi, uzaktan öğretimde % 20'den fazla olamaz." ibaresi yer almaktadır. Belirtilen maddeye göre internet aracılığı ile yapılacak arasınavların (vize) genel başarıya etkisi % 20 olacaktır. Üniversitemiz Meslek Yüksekokulunda yapılacak final sınavlarının genel başarıya etkisi ise % 80 olacaktır.
  • Arasınava sınav süresi boyunca sadece 1 defa giriş yapılabilmektedir. herhangi bir nedenden dolayı çıkış yapılması durumunda tekrar sınava giriş yapılamayacaktır.
  • Arasınavlarda, sınavın Öğrenci Sınava Giriş Broşüründe yer alan yönergelere göre başlatılması ve sonlandırılması tamamen öğrencinin sorumlulundadır. Arasınav başlatıldıktan sonra yaşanılacak internet kesintisi, elektrik kesintisi, yanlışlıkla bilgisayarın kapatılması yada sistemden çıkış yapılması gibi yaşınılacak tüm durumlardan öğrenci sorumludur.
  • Arasınava giriş belirtilen saat itibari ile başlayacaktır. Arasınav sınav süreleri her ders için farklı olabilir.

Sınav Tarihleri

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ