Uzaktan Eğitim Sınavları Hakkında Bilgilendirme

SINAVA GİRİŞ

Tüm sınav etkinlikleri kampus.ebyu.edu.tr adresinden yapılacaktır.


SINAV SORU TİPLER

Sınavlarda çoktan seçmeli ve ucu açık (klasik) olmak üzere iki farklı soru tipi bulunmaktadır. Öğretim elemanı tercihine göre her iki soru tipi de kullanılabilmektedir.

SORULARIN İLERLEMESİ

Sorular ilgili öğretim elemanının isteğine göre “Cevap verdikçe ilerle” veya “Tüm soruları Göster” seçeneklerinden biri seçilerek oluşturulabilir.

  • “Cevap Verdikçe İlerle” seçeneği seçilerek oluşturulan sınavlarda öğrenci her soru tek tek ekran da görebilir cevap verdikçe ilerleme yapılır ve kesinlikle bir önceki soru veya sorulara dönüş yapamaz.
  • “Tüm soruları Göster” seçeneği seçilerek oluşturulan sınavlarda öğrenci tüm soruları bir ekranda görebilir. İstediği soruya cevap verebilir cevap seçeneklerini sonradan değiştirebilir.

SINAVDA İNTERNET VEYA ELEKTRİK KESİNTİLERİ

            Sınav esnasında öğrencilerin yaşayabilecekleri internet veya elektrik kesintileri nedeniyle sınava devam edilememe durumlarına karşı öğrenci çeşitli önlemleri alması gerekmektedir. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır.

Önerimiz: Bunun için şarjı tam dolu olan bir dizüstü bilgisayar ve 3G internet bağlantısını hazır etmenizi tavsiye etmekteyiz.

NOT: Sistemde meydana gelecek hatalar ise anında tespit edilmektedir. Sistemsel sorunlardan dolayı problem yaşanılan sınavlarla ilgili gerekli telafi işlemleri en kısa sürede öğrencilere bilgi verilerek yapılacaktır. Sistemsel bir sorun yaşandığında tüm öğrenciler aynı şekilde etkilenmektedir. Bireysel yaşanılan sorunlar sistemsel bir sorun olarak değerlendirilmemelidir.

SINAVDA SORULARIN KAYDEDİLMESİ

Sınav esnasında işaretlenen sorular işaretleme yapıldığı anda sisteme kaydedilmektedir. Olası bir kesinti durumunda kesinti anına kadar işaretlenmiş sorular kaydedildiğinden (sonrasında yeniden bir giriş olmazsa) yapılan işaretlemelere göre değerlendirme yapılmaktadır.

SINAVIN SÜRELERİ (SONLANDIRILMASI)

Sınavın süre olarak sonlandırılması iki şekilde yapılabilmektedir.

  • “Bitiş zamanında tüm oturumları sonlandır” seçeneğinin aktif edildiği sınavlarda bitiş süresi geldiğinde tüm sınavlar sonlandırılır. Örneğin Başlangıç: 13.00 ve Bitiş: 13:30 olan bir sınavda sınav süresi 25 dk olarak belirlenmiştir. Bu sınava 13:15 te giriş yapan bir öğrencinin sınavı 13:30’da sonlandırılacaktır. Bu sınav seçeneği ile yapılan sınavlarda öğrencilerin sınav başlangıç saatinde sınava dahil olmaları öğrenciler açısından avantaj sağlamaktadır.
  • “Bitiş zamanında tüm oturumları sonlandır” seçeneğinin aktif edilmediği sınavlarda bitiş süresi öğrencilere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Başlangıç: 13.00 ve Bitiş: 13:30 olan bir sınavda sınav süresi 25 dk olarak belirlenmiştir. Bu sınava 13:15 te giriş yapan bir öğrencinin sınavı 13:40’da sonlandırılacaktır. Yani öğrenci sınava giriş yaptığı anda sınav süresi olan 25 dk. Boyunca sınava devam edebilecektir.

SINAV OTURUMUNUN SONLANDIRILMASI

Sınav oturumu öğrenci tarafından sonlandırılmalıdır. Ancak olası bir kesinti durumunda sistem sınav bitiş süresinden kısa bir süre sonra oturumu otomatik olarak sonlandırmaktadır.